Straatbeeld: een ode aan stijlmakers

Donderdag 13 maart staat het Tropenmuseum de gehele avond in het teken van mode. Wat is de relatie tussen mode en de hedendaagse straatcultuur?

Welke rol en invloed hebben artiesten als Kanye West, A$AP Rocky en Rihanna op het huidig straatbeeld in Nederland? Het modebeeld wordt al sinds de jaren 80 door hip-hop artiesten beïnvloed. Ook modehuizen en merken als Puma, Rick Owen, Nike en Louis Vuitton omarmen deze trend. Wat maakt stijl en hoe worden stijlen gecreëerd en geïnspireerd? En in hoeverre word je beïnvloed door je eigen roots of die van anderen? Kopstukken uit de modewereld, trendwatcher en Nederlandse toekomstige iconen doen hun verhaal in het Tropenmuseum over hun inspiratiebronnen, stijl en de invloed van hip hop op het modebeeld.

te gast in het Tropenmuseum zijn: Guillaume Schmidt (Patta), Sandrine Tonye (Colette, Eve Without Adam), De Gasten (theater), Milou van Rossum (Lux, NRC Handelsblad), Isis Vaandrager (styliste), Sharon Jane Dompig (fotografe), Lee Stuart (Bread & Butter), L’ Afrique Som Systeme, Farida Sedoc (Hooselaer) en We're no good we' re super.

Donderdag 13 maart 2014
Tijd: 20:00 - 23:30 uur
Lichthal en museumrestaurant, Tropenmuseum
Entree: €12,50

Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.